مقدمه : تجهيزات آشپزخانه صنعتي kmc : اين تجهيزات چطور دنياي آشپزي را دگرگون ساخته و صنعت رستوراني را به شكلي حرفهاي ، تغيير دادند؟ مشاور تجهيزات آشپزخانه صنعتي چطور كمك ميكند تا خريدي هوشمندانهتر و بهتر داشته باشيم؟ بهترين گروه توليدي اين تجهيزات در ايران كدام برند است؟
آشپزخانه صنعتي چيست؟
آشپزخانه صنعتي به همان آشپزخانههاي رستوراني يا ديگر آشپزخانههاي بزرگي كه خروجي غذاي تعدادي در روز دارند ، گفته مي شود. براي راه اندازي چنين آشپزخانهاي ، الگوهاي از پيش تعريف شدهاي وجود دارد كه آشپزخانه را به سه قسمت آماده سازي و نگهداري مواد اوليه ، طبخ و نگهداري غذا ، شستشو و نظافت تقسيم بندي ميكند.
بيشتر مردم وقتي با عبارت آشپزخانه صنعتي مواجه مي شوند به تجهيزات پخت ، ماهيتابه ها و شايد يك سرآشپز خشمگين كه سر همه فرياد مي زند فكر مي كنند. اين مورد هم ممكن است در يك آشپزخانه باشد ولي يك آشپزخانه صنعتي استاندارد بسيار بيشتر از تجهيزات و پرسنل موجود در آن مي باشد. آشپزخانه موفق شامل اجزاي خاصي است كه در يك الگوي خاص سازماندهي شده اند تا عملكرد و كارايي را بهينه سازند. علاوه بر اين بعضي از سازمان ها مي توانند آشپزخانه خود را مطابق با طراحي و مفهوم كلي سازمان خود طراحي كنند. صرف نظر از سبك و طرح ، تمام آشپزخانه هاي صنعتي اين اجزا را دارند:
تجهيزات شست و شو
تجهيزات انبار
تجهيزات آماده سازي غذا
تجهيزات پخت و پز
تجهيزات ارائه به مشتري
در حقيقت اجزاي آشپزخانه صنعتي تشكيل شده است از قسمت هايي كه تجهيزات مرتبط در آن هركدام يك مجموعه را تشكيل ميدهند.به طور مثال بخش شست و شو به تنهايي به جز هاي كوچكتر كه همان دستگاه ها و ماشين آلات آشپزخانه باشد تقسيم ميشوند .در حال حاضر به تجهزات آشپزخانه صنعتي ميپردازيم.
اين قسمتها عبارتند از:
• بخش شستشو و نظافت
• فضاهاي ذخيرهسازي
• بخش آمادهسازي اوليه غذا
• بخش پخت و پز
• بخش سرويسدهي
شستشو و نظافت:
تجهيزات شست و شو در بخش اصلي قرار ميگيرند دست است در نظر اول شايد مهم به نظر نرسند اما در باطن تميزي و نظافت جز اصلي ميباشد بخش شستشو و نظافت در يك آشپزخانه صنعتي شامل سينكهاي ظرفشويي، ماشينهاي شستشو و جاظرفيها (جهت خشك كردن ظرفها) ميباشد البته لازم به ذكر است كه ظرفيت تمام موارد ذكر شده بستگي به تعداد پرس هاي پخت در روز يا در ماه بستگي دارد.
اين بخش اولين گزينه در ليست است، چرا كه بدون ظرفهاي كثيف، ظرف تميزي براي پذيرايي از مهمانها وجود نخواهد داشت . براي شستشوي بشقابها و ساير ظروفي كه براي سرو غذا استفاده ميشوند از ماشين ظرفشويي استفاده ميشود تا آشپزخانه بتواند با نهايت سرعت به سرويسدهي بپردازد. اين بخش بايد نزديك ورودي آشپزخانه باشد تا خدمه بتوانند به سرعت ظرفهاي كثيف را به اين بخش انتقال دهند، همچنين اين بخش بايد به كابينتهاي ظروف هم نزديك باشد تا آشپزها بتوانند به سرعت ظرفهاي تميز را بردارند. طراحي سينك و تعداد آن حتي طراحي ارتفاع آن بسيار مهم ميباشد زيرا افرادي كه با آن كار ميكنند بايد از راحتي فيزيكي برخوردار باشند.