طبق گزارش سايت kmc food بايد گفت كه دستگاه هاي سرخ كن صنعتي كه امروزه ساخته مي شوند داراي يك سبد فلزي هستند كه انواع مواد غذايي داخل آن قرار مي گيرد و به وسيله آن سبد داخل روغن داغ و جوشيده قرار مي گيرد. از ويژگي هاي سرخ كن ها ميتوان به اين موارد اشاره كرد كه معمولا داراي تايمر به همراه هشداردهنده صوتي، دستگيره اي كه سبد را به داخل روغن پايين و بالا مي برد، مقياسي براي جلوگيري از سرخ شدن بيش از حد غذا، سيستم بادگيري كه موجب كاهش دادن بوي پخش شده از غذاي در حال سرخ شدن مي شود، فيلتر روغن براي افزايش طول عمر استفاده از آن و سيستم هاي الكتريكي و مكانيكي كنترل درجه حرارت هستند. سرخ كن صنعتي كه بسيار كاربردي و محبوب است براي آماده كردن و پختن بسياري از انواع فست فود ها و سرخ و برشته كردن آنها به كار مي روند. با توجه به اينكه المنت گرم كننده در سرخ كن هاي الكتريكي همواره در تماس با روغن قرار دارد، اتلاف انرژي در آنها بسيار كم است. جنس سرخ كن ها معمولا از استيل يا فولاد نرم هستند. استيل كمتر از فولاد نرم خورده مي شود؛ بنابراين سرخ كن استيل گارانتي بهتري نسبت به جنس فولاد نرم دارد. سرخ كن ها ديگ هايي به شكل هاي مختلف دارند. بعضي از سرخ كن ها داراي « نقطه سرد » در كف ديگ خود هستند. اين دقيقا جايي است كه مقدار زيادي از خرده هاي غذا آنجا ته نشين مي شود و دماي پايين در اين نقطه از لكه دار شدن و فاسد شدن روغن جلوگيري مي كند.
معرفي انواع سرخ كن صنعتي
طبق گزارش سايت kmc food دستگاه هاي سرخ كن در يك دسته بندي بزرگ به انواع سرخ كن هاي معمولي الكترونيكي، سرخ كن هاي بدون روغن و ميني سرخ كن ها تقسيم بندي مي شوند.
بايد اين نكته را هم گفت كه سرخ كن ها از نظر ظرفيت مخزن روغن و مواد غذايي، قدرت و انواع ويژگي ها با يكديگر تفاوت هاي زيادي دارند. از آنجا كه يكي از دلايل عدم استقبال از سرخ كن ميزان مصرف بالاي روغن در آن است، در سال هاي اخير انواع مجهز به سيستم كاهش مصرف روغن و حتي بدون نياز به روغن هم روانه بازار شده است.
با توجه به موارد گفته شده در توضيح سرخ كن صنعتي به اين نتيجه مي رسيم سرخ كن هاي معمولي نمونه هايي هستند كه شامل يك المنت و يك مخزن روغن هستند و غذا را با درجه هاي حرارتي مختلف سرخ مي كنند.
دستگاه سرخ كن هاي بدون روغن يا كم مصرف هم نمونه هايي هستند كه غذا را در حقيقت بدون نياز به روغن، با استفاده از فن آوري جريان سريع هوا سرخ مي كنند. ميني سرخ كن ها هم نمونه هاي كوچك شده سرخ كن ها در بازار هستند.
بررسي نكات مهم براي نگهداري سرخ كن صنعتي
- از روغن مخصوص سرخ كردن استفاده كنيد
مناسبترين و بهترين روغن براي استفاده از دستگاه سرخ كن، روغن هاي مخصوص سرخ كردن است. البته يك نكته بسيار مهم اين است كه، هيچ زماني براي صرفه جويي دو نوع روغن را با هم مخلوط نكنيد. در حين كار با سرخ كن شايد برخي مواقع با اينكه روغن به اندازه كافي ريخته ايد باز هم روغن سرريز شده يا كف كند. علت اين امر مي تواند وجود مواد غذايي آب دار يا نمك زدن به مواد غذايي پيش از سرخ كردن باشد.
- هيچگاه مواد يخ زده را داخل سرخ كن نريزيد
با توجه به اينكه قرار دادن مواد يخ زده در روغن داغ، موجب كاهش دماي روغن و تغيير در زمان پخت مي شود، بهترين راه اين است كه نه تنها براي محافظت از دستگاه سرخ كن، بلكه به دليل سالم تر بودن اين روش، مواد غذايي يخ زده را داخل روغن داغ قرار ندهيد و آنها را از قبل در آب گرم قرار داده يا چند ساعت قبل از پخت و پز از فريزر بيرون بگذاريد. با اين حال، باز به دنبال مدل سرخ كني باشيد كه بخش حرارتي آن بتواند دماي روغن را پس از ورود ماده يخ زده به آن به سرعت بالا ببرد.
- در زمان شست و شوي سرخ كن نهايت را داشته باشيد
زمان شست وشو و تميز كردن دستگاه سرخ كن صنعتي نيز توجه داشته باشيد ظرف روغن دستگاه ذكر شده، متحرك باشد، چون در اين حالت امكان شست وشو و نظافت آن آسان تر مي شود. يكي از نكات ديگر مهم اين است كه از اجزاي سرخ كن فيلتر آن است كه كاربرد آن جلوگيري از پخش بخار و بوي غذا مي باشد. اين فيلتر كربني نبايد با آب تماس پيدا كند، زيرا باعث از بين رفتن خاصيت كربني آن مي شود. از اين رو، توصيه مي شود هنگام شست وشوي دستگاه، آن را از داخل در سرخ كن بيرون آورده و بعد دستگاه را بشوييد.